Чим повинен бути оснащений компетентний пастир

Ти повинен мати розуміння багатьох станів, у яких перебуватимуть люди, коли Святий Дух здійснюватиме роботу над ними. Зокрема, ті, хто координує служіння Богу, повинні мати ще краще розуміння цих станів. Якщо ти лише говориш про багатий досвід або про шляхи для досягнення входження, це показує, що твій досвід занадто односторонній. Без знання свого справжнього стану та без розуміння принципів істини неможливо досягти змін у характері. Без знання принципів роботи Святого Духа або без розуміння плодів, які вона дає, тобі буде важко розпізнати роботу злих духів. Ти повинен викривати роботу злих духів, а також людські уявлення, і проникати в саму суть питання; ти повинен також указувати на численні відхилення у практиці людей та на проблеми, які, можливо, вони мають у своїй вірі в Бога, щоб вони могли їх розпізнати. Щонайменше, ти не повинен змушувати їх почуватися негативними або пасивними. Однак ти повинен розуміти труднощі, які об’єктивно існують для більшості людей, ти не повинен бути нерозсудливим або намагатися «навчити свиню співати» – це нерозумна поведінка. Щоб вирішити численні труднощі, з якими стикаються люди, ти мусиш спочатку осягнути динаміку роботи Святого Духа; ти мусиш розуміти, як Святий Дух виконує роботу над різними людьми, ти мусиш мати розуміння труднощів, з якими стикаються люди, та їхніх недоліків, і ти мусиш розбиратися в ключових питаннях тієї чи іншої проблеми та діставатися до її джерела – без відхилень і без жодних помилок. Лише така людина придатна координувати служіння Богові.

Те, чи здатний ти зрозуміти ключові питання та чітко побачити багато моментів, залежить від твого індивідуального досвіду. Як ти його переживаєш, так і ведеш інших. Якщо ти розумієш букви та вчення, тоді ти вестимеш інших до розуміння букв і вчень. Той спосіб, у який ти переживаєш реальність Божих слів, – це той спосіб, у який ти вестимеш інших до досягнення входження в реальність Божих тверджень. Якщо ти спроможний зрозуміти багато істин і здобути чітке розуміння багатьох моментів із Божих слів, то ти також здатен привести інших до розуміння багатьох істин, і ті, кого ти вестимеш, здобудуть чітке розуміння видінь. Якщо ти зосереджуєшся на осягненні надприродних почуттів, то ті, кого ти ведеш, будуть робити так само. Якщо ти нехтуєш практикою, роблячи натомість наголос на обговоренні, то ті, кого ти ведеш, також будуть зосереджуватися на обговоренні, взагалі нічого не практикуючи або не досягаючи жодних змін у своєму характері; вони виявлятимуть ентузіазм лише поверхово, не втіливши в життя жодної істини. Усі люди забезпечують інших тим, чим володіють самі. Те, до якого типу належить людина, визначає шлях, яким вона веде інших, а також тип людей, яких вона веде. Щоб бути справді придатним до Божого використання, у тебе мусить бути не лише прагнення – тобі треба значне просвітління від Бога, керівництво Його слів, досвід Божого розбору та очищення Його словами. Взявши це за основу, у звичайні часи ви повинні звертати увагу на свої спостереження, думки, роздуми та висновки, і відповідно братися до поглинання або усунення. Це все шляхи для вашого входження в реальність, і кожен із них є незамінним. Так працює Бог. Якщо ти ввійдеш у цей метод, за допомогою якого Бог працює, то зможеш мати можливості щоденно бути Ним удосконаленим. І в будь-який час, незалежно від того, суворе чи сприятливе твоє оточення, чи зазнаєш ти випробувань або спокус, чи працюєш ти чи ні, чи провадиш ти своє життя як окрема людина чи як частина колективу, ти завжди знайдеш можливості бути вдосконаленим Богом і ніколи не пропустиш жодної з них. Ти зможеш відкрити для себе їх усі – і таким чином розкриєш секрет переживання Божих слів.

Попередня стаття: Спасіння здобуває та людина, яка готова втілювати істину в життя

Наступна стаття: Про досвід

Якщо Бог допоміг вам у вашому житті, натисніть кнопку, щоб приєднатися до нашої групи. Давайте вивчати слова Бога, щоб наблизитися до Нього.

Налаштування

  • Тексти
  • Теми

Колір фону

Теми

Шрифт

Розмір шрифту

Міжрядковий інтервал

Міжрядковий інтервал

Ширина сторінки

Зміст

Пошук

  • Пошук у цьому тексті
  • Пошук у цій книзі

Зв’язок із нами в Messenger