Про те, як кожний виконує свою функцію

У теперішньому потоці всі, хто по-справжньому любить Бога, мають можливість бути вдосконаленими Ним. Молоді чи старі, якщо вони зберігають у своєму серці покірність Богові та шанують Його, вони можуть бути вдосконалені Ним. Бог удосконалює людей відповідно до їхніх різних функцій. Якщо ти докладаєш усіх своїх зусиль і підкоряєшся Божій роботі, ти можеш бути вдосконалений Ним. Зараз жоден із вас не є досконалим. Іноді ви здатні виконувати одну функцію, а іноді дві. Якщо ви робите все можливе, щоб повністю присвятити себе Богові, то зрештою ви будете вдосконалені Ним.

У молодих людей мало філософських поглядів на життя, їм не вистачає мудрості та проникливості. Бог приходить для того, щоб удосконалити мудрість та проникливість людини. Його слово компенсує їхні недоліки. Однак характер молодих людей нестійкий та повинен бути перетворений Богом. У молодих людей менше релігійних уявлень та філософських поглядів на життя; вони думають про все спрощено, і їхні роздуми не вирізняються складністю. Це та частина їхньої людської природи, яка ще не сформувалася, і вона гідна похвали, однак молоді люди неосвічені та позбавлені мудрості. Саме це має бути вдосконалено Богом. Удосконалення Богом дозволить вам розвинути проникливість. Ви зможете чітко розуміти чимало духовних питань і поступово перетворитеся на людину, придатну для використання Богом. У старших братів і сестер теж є свої функції, і Бог не залишив їх. У старших братів та сестер також є як бажані, так і небажані аспекти. У них більше філософських поглядів на життя та більше релігійних уявлень. У своїх діях вони дотримуються багатьох жорстких умовностей, люблять правила, яких дотримуються механічно та не проявляючи гнучкості. Цей аспект небажаний. Однак ці старші брати й сестри залишаються спокійними та непохитними за будь-яких обставин; їхній характер стабільний, і вони не мають бунтарських настроїв. Вони можуть повільніше приймати те, що відбувається, але це не є серйозним недоліком. Поки ви можете підкорятися, поки ви можете приймати нинішні слова Бога та не піддавати їх ретельному аналізу, поки ви стурбовані лише покірливістю та слідуванням і ніколи не виносите судження щодо Божих слів і не виношуєте відносно них інших поганих думок, поки ви приймаєте Його слова та втілюєте їх у життя – якщо ви виконуєте ці умови, ви можете бути удосконалені.

І молодші, і старші брати й сестри знають, яку функцію їм слід виконувати. Молодші – не зарозумілі; старші – не пасивні та не регресивні. Більше того, вони здатні використовувати сильні сторони один одного, щоб компенсувати свої слабкості, і можуть служити один одному без будь-яких забобонів. Між молодшими та старшими братами і сестрами будується міст дружби, і завдяки Божій любові ви можете краще розуміти одне одного. Молодші брати та сестри не дивляться звисока на старших братів і сестер, а старші брати та сестри не занадто впевнені у власній правоті: хіба це не гармонійне партнерство? Якщо ви будете мати таку непохитність, то воля Божа обов’язково здійсниться у вашому поколінні.

У майбутньому, те, чи будеш ти благословенний чи проклятий, буде вирішено на основі твоїх сьогоднішніх дій та поведінки. Якщо ти хочеш бути удосконаленим Богом, то це має відбутися зараз, у цю епоху; іншої можливості у майбутньому не буде. Бог справді хоче зараз вас удосконалити, і це не просто слова. У майбутньому, які б випробування вас не спіткали, які б події не відбувалися, чи з якими б лихами ви не зіткнулися, Бог бажає удосконалити вас; це певний та незаперечний факт. Із чого це видно? Це видно з того, що протягом століть і поколінь слово Боже ніколи не досягало таких висот, як сьогодні. Воно увійшло у найвищий світ, і робота Святого Духа над усім людством сьогодні є небаченою досі. Навряд чи хтось із минулих поколінь мав такий досвід; навіть у період Ісуса не існувало сьогоднішніх одкровень. Слова, сказані вам, ваше розуміння та ваш досвід – усе це досягло нової вершини. У розпал випробувань і кар ви не йдете собі геть, і це достатній доказ того, що Божа робота досягла небувалої величі. Це не те, що здатна зробити людина, і не те, що людина підтримує; радше, це робота самого Бога. Таким чином, із багатьох реалій Божої роботи видно, що Бог бажає вдосконалити людину, і Він, звісно, здатний зробити цілісними і вас. Якщо у вас є таке розуміння, і ви зробили це нове відкриття, то ви не чекатимете другого пришестя Ісуса; натомість ви дозволите Богові зробити вас досконалими у нинішньому столітті. Тому кожен із вас, не шкодуючи сил, повинен робити все можливе, щоб бути удосконаленим Богом.

Отже, вам не слід зважати на негативні речі. По-перше, відкиньте та не звертайте уваги на все, що викликає у вас негативні почуття. Коли ви займаєтеся справами, робіть це із серцем, яке шукає та відчуває свій шлях уперед, із серцем, яке покірливе Богові. Коли ви виявляєте у собі слабкість, але не дозволяєте їй керувати вами і, незважаючи на неї, виконуєте покладені на вас функції, ви робите позитивний крок уперед. Наприклад, ви старші брати і сестри, що маєте релігійні уявлення, але ви здатні молитися, підкорятися, їсти та пити слово Боже і співати гімни… Це означає, що ви повинні присвятити себе з усією силою, на яку здатні, усьому, що ви можете робити, всім функціям, які ви можете виконувати. Не треба пасивно чекати. Здатність догодити Богові під час виконання свого обов’язку – це перший крок. Потім, коли ви зможете зрозуміти істину й увійти в реальність слів Божих, ви будете удосконалені Ним.

Попередня стаття: Обговорення церковного життя та реального життя

Наступна стаття: Про те, як Бог використовує людину

Якщо Бог допоміг вам у вашому житті, натисніть кнопку, щоб приєднатися до нашої групи. Давайте вивчати слова Бога, щоб наблизитися до Нього.

Налаштування

  • Тексти
  • Теми

Колір фону

Теми

Шрифт

Розмір шрифту

Міжрядковий інтервал

Міжрядковий інтервал

Ширина сторінки

Зміст

Пошук

  • Пошук у цьому тексті
  • Пошук у цій книзі

Зв’язок із нами в Messenger