Вступ

«Божі слова до цілого всесвіту» – це друга частина висловлювань, сказаних Христом в особі Самого Бога. Вони охоплюють період із 20 лютого 1992 року по 1 червня 1992 року й складаються загалом із сорока семи глав. Манера, зміст і точка зору Божих слів у цих висловлюваннях є цілковито відмінними від «Висловлювання Христа на початку». «Висловлювання Христа на початку» викривають зовнішню поведінку людей та їхнє просте духовне життя й спрямовують їх. Зрештою ця частина закінчується «випробуванням прислужників». Однак «Божі слова до цілого всесвіту» відкриваються висновком про ідентичність людей як прислужників і початок життя людей як Божого народу. Ці слова ведуть людей до другого кульмінаційного періоду Божої роботи, під час якого вони проходять випробування озером вогняним, випробування смертю й час любові до Бога. Ці кілька етапів повністю викривають потворність людини перед Богом, а також справжнє обличчя людини. Зрештою, Бог закінчує ці слова главою, у якій Він розлучається з людиною, у такий спосіб завершуючи всі етапи Божого завоювання першої групи людей у цьому Його втіленні.

У «Божі слова до цілого всесвіту» Бог виражає Свої слова з позиції Духа. Манера, у якій Він говорить, є недосяжною для сотвореного людства. Більше того, лексика й стиль Його слів є чудовими та зворушливими, і жодна літературна форма людей не може посісти їхнє місце. Слова, якими Він викриває людину, є точними, вони не можуть бути спростованими жодною філософією й приводять усіх людей до покірності. Подібно до гострого меча, слова, якими Бог судить людину, пронизують прямо до глибини людських душ, врізаючись так глибоко, що людям уже ніде сховатися. Слова, якими Він розраджує людей, несуть у собі милосердя й ніжну дбайливість, вони теплі, мов обійми люблячої матері, і дозволяють людям почуватися в безпеці, як ніколи раніше. Єдиною найголовнішою особливістю цих висловлювань є те, що на цьому етапі Бог не говорить, використовуючи особистість Єгови, чи Ісуса Христа, чи Христа останніх днів. Натомість, використовуючи внутрішньо притаманну Йому особистість – особистість Творця, – Він говорить зі всіма, хто слідує за Ним, і всіма, хто ще має за Ним послідувати, і навчає їх. Справедливим буде сказати, що вперше з моменту створення світу Бог звертається до всього людства. Ніколи раніше Бог не говорив із сотвореним людством так докладно й так систематично. Звичайно, нині Він також уперше так багато й так довго говорить зі всім людством. Це є абсолютно безпрецедентним. Більше того, ці висловлювання є першим текстом, вираженим Богом серед людей, у якому Він викриває їх, настановляє їх, судить їх та веде з ними відверту розмову, а також це перші висловлювання, у яких Бог дозволяє людям пізнати Його сліди, місце, в якому Він полягає, Його характер, те, що Бог має і Ким Він є, Божі думки та Його турботу про людство. Можна сказати, що це перші висловлювання, які Бог виголосив до людства із третього неба від часу сотворення, та перший раз, коли Бог у притаманній Йому особі явив і виразив голос Свого серця людям у словах.

Ці висловлювання є глибокими та незбагненними; їх нелегко зрозуміти, як неможливо й осягнути витоків і цілей Божих слів. Тому після кожної глави Христос додав пояснення, щоб, використовуючи просту для розуміння людини мову, роз’яснити переважну частину висловлювань. Це, у поєднанні із самими висловлюваннями, полегшує розуміння й пізнання Божих слів для кожної людини. Ми зробили ці слова додатком до «Божі слова до цілого всесвіту». У них Христос дає пояснення, використовуючи найпростіші для розуміння вирази. Поєднання висловлювань та пояснень до них – це ідеальний шлюб божественності та Бога в людяності. Хоча в додатку Бог промовляє від третьої особи, ніхто не може заперечити, що ці слова було промовлено особисто Богом, бо жодна людина не може чітко пояснити слова Бога; лише Сам Бог може роз’яснити походження та мету Своїх висловлювань. Отже, хоча Бог говорить, використовуючи безліч засобів, цілі Його роботи ніколи не змінюються, як ніколи не змінюється й мета Його плану.

Хоча «Божі слова до цілого всесвіту» закінчуються главою, в якій Бог розлучається з людиною, насправді саме в цей момент офіційно розкривається Божа робота із завоювання та спасіння людини, а також Його робота, спрямована на вдосконалення людей. Отже, для нас більш доречно розглядати «Божі слова до цілого всесвіту» як пророцтво про Божу роботу останніх днів. Адже лише після цього втілений Син Людський офіційно почав працювати й говорити, використовуючи ідентичність Христа, ходячи серед церков і забезпечуючи життя, поливаючи й пасучи весь Свій народ, що, своєю чергою, привело до появи численних висловлювань у «Слова Христа, коли Він ходив церквами».

Попередня стаття: Глава 120

Наступна стаття: Глава 1

Якщо Бог допоміг вам у вашому житті, натисніть кнопку, щоб приєднатися до нашої групи. Давайте вивчати слова Бога, щоб наблизитися до Нього.

Налаштування

  • Тексти
  • Теми

Колір фону

Теми

Шрифт

Розмір шрифту

Міжрядковий інтервал

Міжрядковий інтервал

Ширина сторінки

Зміст

Пошук

  • Пошук у цьому тексті
  • Пошук у цій книзі

Зв’язок із нами в Messenger