2. Ми віримо, що Великий суд Білого престолу, пророкований в Об’явленні, спрямований проти безбожників, які належать дияволу сатані. Коли Господь прийде, ті, хто вірує в Нього, воскреснуть і вознесуться на небо, після чого Господь проллє на безбожників дощ катастроф, аби знищити їх. Це і є Великий суд Білого престолу, однак ви свідчите, що суд Божий останніх днів уже розпочався. То чому ж ми досі не бачили, як Бог проливає дощ катастроф, аби знищити безбожників? Як це може бути Великим судом Білого престолу?

Біблійні вірші для довідки:

«Бо час уже суд розпочати від Божого дому» (1 Петра 4:17).

«Коли б же хто слів Моїх слухав та не вірував, Я того не суджу, бо Я не прийшов світ судити, але щоб спасти світ. Хто цурається Мене, і Моїх слів не приймає, той має для себе суддю: те слово, що Я говорив, останнього дня воно буде судити його!» (Івана 12:47–48).

Відповідні слова Бога:

Робота останніх днів полягає у тому, щоб поділити усіх за родом їх і завершити Божий план управління, адже час близький і день Божий настав. Бог приводить усіх, хто входить у Його Царство, – усіх, хто вірний Йому до самого кінця, – у добу Самого Бога. Однак до настання доби Самого Бога робота Божа полягає не в тому, щоб спостерігати за вчинками людини, не в тому, щоб досліджувати її життя, а в тому, щоб судити людську непокору, адже Бог очистить усіх, хто постане перед Його престолом. Усі, хто до сьогодні йшов стопами Бога, є тими, хто постає перед Божим престолом, а отже, кожна людина, яка приймає роботу Божу на її завершальному етапі, є об’єктом Божого очищення. Іншими словами, кожен, хто приймає роботу Божу на її завершальному етапі, є об’єктом Божого суду.

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Христос здійснює роботу суду за допомогою істини»

Христос останніх днів використовує багато різних істин, щоб навчити людину, викрити її сутність і розібрати людські слова та діла. Ці слова вміщують різні істини, як-от людський обов’язок, те, як людина мусить коритися Богові та бути Йому вірною, як вона має втілювати в життя свою природну людську сутність, а також мудрість та характер Бога тощо. Усі ці слова спрямовані на сутність людини та її розбещений характер. Зокрема, викривальні слова про те, як людина зневажає Бога, говоряться щодо того, що людина є втіленням сатани та ворожою силою, що спрямована проти Бога. Беручись за Свою роботу суду, Бог не просто кількома словами виявляє природу людини; Він викриває, розбирається та обтинає протягом тривалого часу. Усі ці різні способи викриття, розбору й обтинання не можна замінити звичайними словами, а можна тільки істиною, якої людина цілковито позбавлена. Тільки такі способи можна назвати судом; тільки таким судом може людина бути упокорена й остаточно переконана щодо Бога, ба більше – може здобути правдиве знання про Бога. До чого приводить робота суду, то це до розуміння людиною істинного лику Божого та істини про свою власну непокору. Робота суду дозволяє людині здобути краще розуміння Божої волі, мети Божої роботи й таємниць, які людина осягнути не може. Також вона дозволяє людині усвідомити й пізнати свою розбещену сутність та корені своєї розбещеності, а також виявити потворність людини. Усі ці наслідки викликані роботою суду, бо сутність цієї роботи насправді полягає у відкритті істини, шляху та життя Божого для всіх, хто в Нього вірує. Ця робота є роботою суду, яку виконує Бог.

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Христос здійснює роботу суду за допомогою істини»

Дехто вірить, що Бог може в якийсь невідомий час прийти на землю і з’явитися людині, після чого Він особисто буде судити все людство, по черзі випробовуючи кожного, нікого не залишаючи осторонь. Ті, хто думає таким чином, не знають цієї стадії роботи втілення. Бог не судить людину поодинці, і він не випробовує людину поодинці; чинити так не було б роботою суду. Хіба розбещеність усього людства не однакова? Хіба сутність усього людства не одна й та ж? Засуджується зіпсована сутність людства, людська сутність, зіпсована сатаною, і всі гріхи людини. Бог не судить дріб’язкові й незначні помилки людини. Робота суду є репрезентативною, і вона не проводиться спеціально стосовно окремої людини. Радше це робота, у якій судять групу людей, щоб представити суд над усім людством. Особисто виконуючи Свою роботу над групою людей, Бог у плоті використовує Свою роботу, щоб представляти роботу над усім людством, після чого вона поступово поширюється. Так само відбувається робота суду. Бог не судить певний тип людини або певну групу людей, але замість цього судить неправедність усього людства – наприклад, протистояння людини Богу, або нешанобливе ставлення людини до Нього, або втручання людини в роботу Бога тощо. Те, що засуджується, – це суть протистояння людства Богу, і ця робота – це робота завоювання останніх днів. Робота й слово втіленого Бога, засвідчені людиною, – це робота суду перед великим білим престолом в останні дні, який людина уявляла собі в минулі часи. Робота, яку наразі здійснює втілений Бог, – це саме суд перед великим білим престолом. Утілений Бог сьогодення – це Бог, який судить усе людство в останні дні. Ця плоть і Його робота, Його слово й весь Його характер – це вся Його повнота. Хоча обсяг Його роботи обмежений і не зачіпає безпосередньо весь усесвіт, суть роботи суду полягає в безпосередньому суді над усім людством не тільки заради обраного народу Китаю, і не заради невеликого числа людей. Під час роботи Бога в плоті, хоча обсяг цієї роботи не охоплює весь усесвіт, вона представляє роботу всього всесвіту, і після того, як Він завершить роботу в рамках роботи Своєї плоті, Він негайно поширить цю роботу на весь усесвіт, так само, як Євангеліє Ісуса поширилося по всьому всесвіту після Його воскресіння й вознесіння. Незалежно від того, чи це робота Духа або робота плоті, це робота, яка виконується в обмежених рамках, але яка представляє роботу всього всесвіту. В останні дні Бог звершує Свою роботу, з’являючись у Своїй втіленій ідентичності, і Бог у плоті – це Бог, який судить людину перед великим білим престолом. Незалежно від того, чи є Він Духом або плоттю, Той, хто здійснює роботу суду, – це Бог, який судить людство в останні дні. Це визначається на основі Його роботи, і це не визначається на підставі Його зовнішнього вигляду або декількох інших чинників. Хоча в людини є уявлення про ці слова, ніхто не може заперечувати факт суду втіленого Бога й завоювання всього людства. Незалежно від того, що про це думає людина, факти, врешті-решт, є фактами. Ніхто не може сказати, що «робота здійснюється Богом, але плоть – це не Бог». Це нісенітниця, бо ця робота не може бути виконана ніким, окрім Бога в плоті.

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Зіпсованому людству більше потрібне спасіння втіленим Богом»

Сьогоднішня робота завоювання покликана зробити очевидним те, яким буде кінець людини. Чому кажуть, що сьогоднішня кара й суд – це суд перед великим білим престолом останніх днів? Невже ти цього не бачиш? Чому робота завоювання є завершальним етапом? Хіба не саме для того, щоб проявити, який кінець чекає на кожен клас людей? Хіба не для того, щоб дозволити кожному під час роботи завоювання, кари та суду показати свою справжню сутність, а потім згодом бути класифікованим відповідно до свого виду? Замість того, щоб говорити, що це завоювання людства, можливо, краще було б сказати, що це демонстрація того, який кінець чекатиме на кожен клас людей. Йдеться про суд над людськими гріхами, а потім про розкриття різних класів людей, таким чином вирішуючи, чи є вони злими чи праведними. Після роботи завоювання приходить робота винагородження добра та покарання зла. Люди, які цілковито слухаються, – тобто повністю завойовані, – будуть поміщені на наступний етап поширення Божої роботи по всьому всесвіту; нескорені будуть поміщені в темряву й зустрінуть нещастя. Таким чином, люди будуть розподілені за своїм видом: лиходії будуть об’єднані зі злом, щоб ніколи більше не бачити сонячного світла, а праведники об’єднаються з добром, щоб отримати світло й вічно жити у світлі.

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Внутрішня правда роботи завоювання (1)»

Останні дні – це час, коли все суще буде прокласифіковане за видами через завоювання. Завоювання – це робота останніх днів; іншими словами, засудження гріхів кожної людини – це робота останніх днів. В іншому разі, як можна було б класифікувати людей? Робота класифікації, що проводиться серед вас, є початком такої роботи у всьому всесвіті. Після цього всі ці землі та всі народи також будуть піддані роботі завоювання. Це означає, що кожна людина у творенні буде класифікована за видом і постане перед суддівським місцем, щоб бути судженою. Жодна людина й жодна річ не зможуть уникнути страждання цієї кари та суду, як і жодна людина чи річ не уникнуть класифікації за видом; кожна людина буде класифікована, адже наближається кінець усього сущого, і все небо і земля досягли свого завершення. Як могла б людина уникнути останніх днів людського існування?

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Внутрішня правда роботи завоювання (1)»

Я правлю в Царстві й, більше того, Я царюю у всьому всесвіті; Я одночасно й Правитель Царства, і Глава всесвіту. Починаючи з цього часу, Я зберу всіх тих, хто не є обраним, і почну Свою роботу серед язичників, і Я оголошу Свої адміністративні постанови всьому всесвіту, щоб Я міг успішно перейти до наступного етапу Моєї роботи. Я буду використовувати кару, щоб поширити Свою роботу серед язичників, тобто Я буду застосовувати силу проти всіх тих, хто є язичниками. Звичайно, ця робота буде проводитися одночасно з Моєю роботою серед обраних. Коли Мій народ буде правити й мати владу на землі, це також буде день, коли всі люди на землі будуть завойовані, і, більше того, це буде час, коли Я відпочину – і тільки тоді Я з’явлюся всім тим, кого було завойовано. Я з’являюся святому Царству й ховаюся від землі скверни. Усі, хто був переможений і став слухняним переді Мною, можуть бачити Моє обличчя своїми власними очима й чути Мій голос своїми власними вухами. Це – благословення тих, хто народився в останні дні; це – благословення, наперед визначене Мною, і нікому з людей не під силу його змінити.

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Божі слова до цілого всесвіту, Глава 29»

Попередня стаття: 1. Ми віримо, що під Великим судом Білого престолу мається на увазі великий стіл, накритий Богом на небі, перед яким кожна людина на колінах сповідує гріхи, вчинені нею впродовж свого життя, після чого Бог визначає, чи увійде вона в Царство Небесне, чи зійде в пекло. Ви ж свідчите, що Бог прийшов на землю у плоті і що Він виражає істину та виконує роботу суду останніх днів. Чому це відрізняється від нашого власного розуміння? Що ж таке Божий суд останніх днів?

Наступна стаття: 3. На хресті Господь Ісус сказав: «Звершилось!» (Івана 19:30), тим самим довівши, що Божу роботу спасіння людства повністю завершено. Оскільки ми віримо в Господа Ісуса, наші гріхи вже прощені, і ми виправдані нашою вірою. Коли Господь прийде, ми будемо воскрешені просто в Царстві Небеснім. Чому ж Богові все ще потрібно виражати істину й виконувати роботу суду та очищення людини?

Якщо Бог допоміг вам у вашому житті, натисніть кнопку, щоб приєднатися до нашої групи. Давайте вивчати слова Бога, щоб наблизитися до Нього.

Налаштування

  • Тексти
  • Теми

Колір фону

Теми

Шрифт

Розмір шрифту

Міжрядковий інтервал

Міжрядковий інтервал

Ширина сторінки

Зміст

Пошук

  • Пошук у цьому тексті
  • Пошук у цій книзі

Зв’язок із нами в Messenger