1. Сьогодні земля потерпає від катастроф, таких як землетруси, голод, епідемії, повені та посухи. Ці катастрофи стають дедалі масштабнішими та забирають дедалі більше життів. Бог любить людину та спасає її, то чому ж Він має обрушувати на неї такі великі катастрофи?

Біблійні вірші для довідки:

«І Я стримав вам дощ за три місяці перед жнивами, і дощ посилав на одне місто, а на друге місто не посилав; одна ділянка була побита дощем, а ділянка, на яку не пустив Я дощу, висихала. “І прийшли два чи три міста до одного міста, щоб напитися води, та не вдовольнилися; і все одно ви не повернулися до Мене”, – сказав Єгова. “Я побив вас гниллю та цвіллю, і коли ваші сади, і виноградники, і фігові дерева, і оливкові дерева розрослися, то сарана їх пожерла – і все ж ви не повернулися до Мене”, – сказав Єгова. “Я послав на вас моровицю, як на Єгипет; юнаків ваших Я повбивав мечем, і забрав ваших коней, і сморід ваших таборів Я підняв до ваших ніздрів – і все ж ви не повернулися до Мене”, – сказав Єгова. “Я повалив декого з вас, як Бог повалив Содом і Гоморру, і ви були наче та головешка, висмикнута з вогню, – і все ж ви не повернулися до Мене”, – сказав Єгова. Тому то зроблю тобі так, о Ізраїлю, а що Я зроблю тобі це, приготуйся, Ізраїлю, до зустрічі Бога свого!» (Амос 4:7–12).

«Ось, настають дні, – сказав Господь Єгова, – коли я пошлю на землю голод, не голод на хліб і не спрагу на воду, але спрагу чути слова Єгови» (Амос 8:11).

Відповідні слова Бога:

Усе, що робить Бог, сплановано з точністю. Коли Він бачить якусь річ або ситуацію, у Його очах є стандарт, яким Він її вимірює, і цей стандарт визначає, чи починає Він план того, як поводитися з нею, і який підхід Він застосовує в поводженні із цією річчю або ситуацією. Він не байдужий і не безчуттєвий до всього. Насправді все зовсім навпаки. Тут є вірш, який говорить про те, що Бог сказав Ною: «Прийшов кінець кожному тілу перед лицем Моїм, бо наповнилась земля насильством від них. І ось Я винищу їх із землі». Коли Бог це сказав, чи Він мав на увазі, що зібрався знищити лише людей? Ні! Бог сказав, що збирався знищити всіх живих істот із плоті. Чому Бог хотів знищення? Тут є ще одне виявлення Божого характеру; у Божих очах є межа того, скільки Він може терпіти людську розбещеність, нечистоту, насильство та непослух усякої плоті. Яка Його межа? Як Бог і казав: «Бачив Бог землю, і ось зіпсулась вона, кожне бо тіло зіпсуло дорогу свою на землі». Що означає фраза «кожне бо тіло зіпсуло дорогу свою на землі»? Це означає, що всяка жива істота, включно з тими, хто слідував за Богом, хто призивав ім’я Боже, хто колись приносив цілопалення Богу, хто на словах визнавав Бога та навіть хвалив Бога, – щойно їхня поведінка сповнилася розбещеності та потрапила на очі Богові, Він повинен був би їх знищити. Це була Божа межа. Тож до якої міри Бог залишався терплячим до людини та розбещеності кожного тіла? До тієї міри, коли всі люди, чи то послідовники Бога, чи то безбожники, не йшли правильною дорогою. До тієї міри, коли людина була не просто морально зіпсована та сповнена зла, але вже не було нікого, хто вірив би в існування Бога, не кажучи вже про когось, хто вірив би в те, що світом править Бог і що Бог може принести людям світло та правильну дорогу. До тієї міри, коли людина зневажала існування Бога й не дозволяла Богу існувати. Коли людська розбещеність досягла цієї межі, Бог більше не міг цього терпіти. На що змінилося б Його терпіння? На прихід Божого гніву та Божого покарання.

«Слово», т. 2. «Про пізнання Бога», «Божа робота, Божий характер і Сам Бог I»

Усе буде здійснено за Моїми словами; ніхто не може брати участь, і ніхто не може зробити роботу, яку Я здійсню. Я очищу повітря всіх земель і викоріню всі сліди демонів на землі. Я вже почав, і Я розпочну перший етап Моєї роботи кари в оселі великого червоного дракона. Таким чином видно, що Моя кара спіткала весь усесвіт, і великий червоний дракон і всі види нечистих духів будуть безсилі уникнути Моєї кари, бо Я дивлюся на всі землі. Коли Мою роботу на землі буде завершено, тобто коли скінчиться ера суду, Я офіційно покараю великого червоного дракона. Народ Мій неодмінно побачить Мою праведну кару великого червоного дракона, неодмінно піднесе хвалу за Мою праведність і буде вічно славити Моє святе ім’я за Мою праведність. Відтепер ви офіційно виконуватимете свій обов’язок та офіційно будете підносити Мені хвалу по всій землі, на віки вічні!

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Божі слова до цілого всесвіту, Глава 28»

Коли всі люди стануть довершеними й усі народи землі стануть Царством Христа, тоді настане час, коли прогуркочуть сім громів. Теперішній день – це великий крок до цієї стадії; поштовх у напрямку цього дня вже відбувся. Це – Божий план, і в найближчому майбутньому його буде реалізовано. Однак Бог уже зробив усе, що Він промовив. Таким чином, зрозуміло, що народи землі – це лише замки на піску, що тремтять з наближенням припливу: останній день неминучий, і великий червоний дракон буде повалений Божим словом. Щоб забезпечити успішне здійснення Його плану, небесні ангели спустилися на землю, роблячи все можливе, щоб задовольнити Бога. Сам утілений Бог вийшов на поле битви, щоб вести війну з ворогом. Де б не з’являлося втілення, це – місце, із якого знищується ворог. Китай буде першим, кого буде знищено; він буде спустошений рукою Бога. Бог не дасть там абсолютно жодної пощади. Доказ прогресуючого краху великого червоного дракона можна побачити в триваючому дозріванні людей; це очевидно й помітно будь-кому. Дозрівання народу – це ознака загибелі ворога. Це невелике пояснення того, що мається на увазі під терміном «змагатися».

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Тлумачення таємниць “Божих слів до цілого всесвіту”, Глава 10»

Сьогодні Я не тільки сходжу на народ великого червоного дракона, Я також повертаюся обличчям до всього всесвіту, змушуючи здригнутися всю небесну твердь. Чи є де-небудь хоч одне місце, яке омине мій суд? Чи є хоч одне місце, яке не існувало в лихах, які Я зливаю на нього дощем? Куди б Я не пішов, Я всюди розкидаю всілякі «насіння лиха». Це – один зі способів, у який Я працюю, і, без сумніву, це – акт спасіння людства, і те, що Я даю їм, усе ж є свого роду любов’ю. Я хочу дозволити ще більшій кількості людей пізнати Мене й побачити Мене, і таким чином прийти до шанування Бога, Якого вони не могли бачити стільки років, але Який саме зараз реальний. Для чого Я створив цей світ? Чому після того, як люди стали розбещеними, Я не знищив їх повністю? Із якої причини вся людська раса живе серед лих? Якою була Моя мета того, щоб зодягнутися в плоть? Коли Я виконую Свою роботу, людство пізнає смак не тільки гіркого, але й солодкого.

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Божі слова до цілого всесвіту, Глава 10»

На цій стадії роботи, оскільки Бог бажає виявити всі Свої вчинки по всьому світу, щоб усі люди, які зрадили Його, знову прийшли, щоб підкоритися перед Його престолом, Божий суд усе одно буде сповнений Його милосердя й люблячої доброти. Бог використовує поточні події у всьому світі як можливість викликати в людей почуття паніки, спонукаючи їх шукати Бога, щоб вони могли повернутися і постати перед Ним. Тож Бог каже: «Це – один зі способів, у який Я працюю, і, без сумніву, це – акт спасіння людства, і те, що Я даю їм, усе ж є свого роду любов’ю».

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Тлумачення таємниць “Божих слів до цілого всесвіту”, Глава 10»

На етапах Божої роботи спасіння все ще набуває форм різноманітних лих, і ніхто з приречених не може їх уникнути. Лише наприкінці стане можливим досягти ситуації на землі, яка буде «безтурботне, як третє небо: тут живі істоти, великі та малі, співіснують у гармонії, жодного разу не вступаючи в “словесні двобої”». Один аспект Божої роботи – це завоювати все людство та знайти обраний народ за допомогою Його слів; інший – це завоювати всіх синів непокори шляхом різноманітних лих. Це одна частина масштабної роботи Бога. Тільки так можна уповні досягти Царства на землі, якого хоче Бог, і це та частина Його роботи, яка є щирим золотом.

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Тлумачення таємниць “Божих слів до цілого всесвіту”, Глава 17»

Моє милосердя проявляється до тих, хто любить Мене й зрікається себе. Тим часом покарання, яке спіткало нечестивців, є точним доказом Мого праведного характеру і, навіть більше, свідченням Мого гніву. Коли настане лихо, усі, хто протистоїть Мені, ридатимуть, бо стануть жертвами голоду й пошесті. Ті, хто вчинив усіляке нечестя, але слідував за Мною протягом багатьох років, не уникнуть розплати за свої гріхи; вони також будуть занурені в лихо, яке зрідка бачили протягом мільйонів років, і житимуть у стані постійної тривоги й страху. А ті з Моїх послідовників, які показали відданість Мені, радітимуть і вітатимуть Мою могутність. Вони відчуватимуть невимовне задоволення й житимуть серед радості, яку Я ніколи до цього не дарував людству. Бо Я ціную добрі вчинки людини та зневажаю її лихі діла. Відтоді як Я вперше почав скеровувати людство, Я ревно сподівався віднайти групу людей, які були б Моїми однодумцями. Тим часом тих, хто не є Моїми однодумцями, Я не забуваю; Я завжди відчуваю відразу до них у Своєму серці, вичікуючи можливість послати їм відплату і з насолодою на це подивитися. Нині Мій день нарешті настав, і Мені більше не треба чекати!

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Підготуй достатньо добрих учинків для свого місця призначення»

Попередня стаття: 3. Деякі люди визнали, що Всемогутній Бог є другим пришестям Господа Ісуса, але через страх бути заарештованими й переслідуваними КПК, а також через залякування й погрози з боку пастирів і пресвітерів релігійної спільноти вони не наважуються прийняти істинний шлях. Яким буде кінець таких людей?

Наступна стаття: 2. Пастирі часто розповідають нам, що хоча на нас обрушуються катастрофа за катастрофою, ми не мусимо боятися, адже Біблія нам про це говорить: «Впаде тисяча з боку від тебе, і десять тисяч праворуч від тебе, до тебе ж не дійде!» (Псалми 91:7). Якщо ми віримо в Господа, продовжуємо молитися, читати Біблію та збиратися разом, то катастрофа нас не спіткає. Але є деякі релігійні пастирі й християни, які в цих катастрофах загинули. Усі вони читали Біблію, молилися й служили Господу, тож чому Бог їх не захистив?

Якщо Бог допоміг вам у вашому житті, натисніть кнопку, щоб приєднатися до нашої групи. Давайте вивчати слова Бога, щоб наблизитися до Нього.

Налаштування

  • Тексти
  • Теми

Колір фону

Теми

Шрифт

Розмір шрифту

Міжрядковий інтервал

Міжрядковий інтервал

Ширина сторінки

Зміст

Пошук

  • Пошук у цьому тексті
  • Пошук у цій книзі

Зв’язок із нами в Messenger