8. Ми віримо, що слова про приготування олії мудрими дівами означають незмінну молитву, читання Святого Письма, відвідування зборів, старанну працю для Господа та пильне очікування на повернення Господа. Ось що означає бути «мудрою дівою», і коли Господь повернеться, ми вітатимемо Нареченого й візьмемо участь у бенкеті Агнця.

Біблійні вірші для довідки:

«А опівночі крик залунав: Ось молодий, виходьте назустріч! Схопились тоді всі ті діви, і каганці свої наготували. Нерозумні ж сказали до мудрих: Дайте нам із своєї оливи, бо наші каганці ось гаснуть. Мудрі ж відповіли та сказали: Щоб, бува, нам і вам не забракло, краще вдайтеся до продавців, і купіть собі. І як вони купувати пішли, то прибув молодий; і готові ввійшли на весілля з ним, і замкнені двері були» (Матвія 25:6–10).

«Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною» (Об’явлення 3:20).

«Хто має вухо, хай чує, що Дух промовляє Церквам» (Об’явлення 2:7).

«Мого голосу слухають вівці Мої, і знаю Я їх, і за Мною слідком вони йдуть» (Івана 10:27).

«Вони йдуть за Агнцем, куди Він іде» (Об’явлення 14:4).

Відповідні слова Бога:

Оскільки людина вірить у Бога, вона повинна уважно слідувати по стопах Бога, крок за кроком; вона повинна «слідувати за Агнцем, куди б Він не пішов». Тільки такі люди шукають істинний шлях, тільки вони знають роботу Святого Духа. Люди, які по-рабському слідують букві та вченням, – це ті, хто був вигнаний роботою Святого Духа. У кожен період часу Бог буде починати нову роботу, і в кожному періоді буде новий початок серед людей. Якщо людина дотримується тільки істин, що «Єгова є Бог» та «Ісус є Христос», які є істинами, застосовними тільки до їхніх відповідних періодів, тоді людина ніколи не буде йти в ногу з роботою Святого Духа й назавжди залишиться нездатною здобути роботу Святого Духа. Незалежно від того, як діє Бог, людина невідступно слідує за Ним без найменших сумнівів. У такому разі, як може людина бути вигнаною Святим Духом? Незалежно від того, що робить Бог, якщо людина впевнена, що це робота Святого Духа, і співпрацює в роботі Святого Духа без будь-яких побоювань та намагається відповідати вимогам Бога, то як її може бути покарано? Робота Бога ніколи не припинялася, Його кроки ніколи не вщухали, і до завершення Своєї роботи управління Він завжди був зайнятий і ніколи не зупинявся.

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Божа робота й людська практика»

Оскільки ми шукаємо Божі сліди, нам належить шукати Божу волю, шукати Божі слова, шукати Його висловлювання – бо скрізь, де є нові слова, сказані Богом, там є і Божий голос, і скрізь, де є Божі сліди, там є і Божі вчинки. Усюди, де Бог Себе виявляє, там Він з’являється, і скрізь, де Бог з’являється, існує істина, і шлях, і життя. Шукаючи Божі сліди, ви знехтували словами «Бог є істина, шлях і життя». А тому чимало людей, навіть отримавши істину, не вірить у те, що вони знайшли Божі сліди, і тим більше не визнає Боже з’явлення. Яка серйозна помилка! Боже з’явлення неможливо узгодити з людськими уявленнями, і тим більше Бог не може з’являтися за велінням людини. Здійснюючи Свою роботу, Бог приймає Свої власні рішення та складає Свої власні плани; більше того, у Нього Свої власні цілі та Свої власні методи. Яку б роботу Він не виконував, у Нього немає потреби обговорювати це з людиною чи шукати її поради, не кажучи вже про те, щоб повідомляти кожну людину про Свою роботу. Це Божий характер, який, крім усього, має бути визнаний кожним. Якщо ви бажаєте бути свідками Божого з’явлення, бажаєте йти по Божих стопах, то вам найперше необхідно відійти від своїх власних уявлень. Ти не повинен вимагати, щоб Бог зробив те чи інше, і тим більше тобі не слід ставити Його у свої власні рамки чи обмежувати Його своїми власними поняттями. Натомість тобі слід наполегливо запитувати себе, як варто шукати Божі сліди, як потрібно приймати Боже з’явлення та як потрібно підкорятися новій Божій роботі – ось що повинна робити людина. Оскільки людина не є істиною й істиною не володіє, їй слід шукати, приймати та коритися.

«Слово», т. 1. «Явлення й робота Бога», «Додаток 1. Явлення Бога принесло новий період»

Уривки з проповідей і спілкування для довідки:

Привітання Господа мудрими дівами показує, що їхня мудрість полягала головним чином у впізнанні голосу Господа, а нерозумні діви такою мудрістю не володіли. Чи впізнати голос Господа – проста справа? Якщо люди переповнені поглядами й фантазіями, вони будуть скутими, коли почують голос Господа, і, ймовірно, сумніватимуться в голосі Господа. Коли мудрі діви чують голос Господа, вони здатні відкинути свої погляди й фантазії; у них немає сумнівів у тому, що це говорить Господь, і, отже, вони вітають Господа. Отже, ті, хто може розпізнати голос Господа, розуміють духовні аспекти: джерело цього голосу їм чітко зрозуміле, і вони розуміють, що говорить Дух Божий. Цього достатньо, і їхні погляди й фантазії більше не є великою проблемою. А немудрі діви розглядають свої погляди й фантазії як підґрунтя для своїх рішень і вважають їх істиною. Хоча вони й чують голос Господа, вони заперечують його, вони відкидають його, і тому втрачають можливість привітати Господа. Саме в цьому криється провал немудрих дів. Отже, чого стосується приготування олії мудрими дівами? Воно перш за все стосується того, щоб уважно слухати голос Господа, не будучи обмеженим поглядами та фантазіями, а також привітати та прийняти Господа без жодних сумнівів, переконавшись, що це голос Господа – це найважливіше. Що стосується вітання Господа, багато людей обмежені релігійними уявленнями. Це так, ніби вони вже створили та затвердили модель повернення Господа й не звертають уваги ні на що, що суперечить їхнім власним поглядам та фантазіям. Ці люди такі нерозумні! Є багато тих, хто досліджував істинний шлях, хто читав слова Всемогутнього Бога й визнає, що вони є істиною, але хто не приймає, що ця особа є втіленням. Вони чинять точно так, як фарисеї чинили відносно Господа Ісуса – вони найдурніші з усіх людей. Ті, хто, прочитавши слова Всемогутнього Бога, визнає, що ці слова – істина, хто впевнений, що це явлення й робота Бога, і хто приймає, що Всемогутній Бог – Спаситель, є наймудрішими з усіх. Що робить їх мудрими? По-перше, вони здатні розпізнати, що всі Божі слова є істиною й голосом Божим. По-друге, визначивши, що слова Божі – це істина й голос Божий, вони здатні розпізнати те, що говорить сатана, як чутки й диявольські слова, які засуджують Бога й чинять Йому спротив, і повністю відкинути всі слова, що походять від сатани, та вірити, що тільки Бог є істиною. Це наймудріші риси мудрих дів. Після того, як вони привітали Господа, жодні брехня й вигадки сатани не можуть їх обдурити; вони довіряють лише Богу й охоче відкладають убік усе, щоб слідувати за Богом, тим самим повністю виконуючи слова Господа Ісуса: мудрі діви привітали Господа, тобто їх було поставлено перед престолом Божим.

«Спілкування з Вишнім»

Попередня стаття: 7. У Біблії написано: «Сам бо Господь із наказом, при голосі Архангола та при Божій сурмі зійде з неба, і перше воскреснуть умерлі в Христі» (1 до Солунян 4:16). Ви свідчите, що Господь Ісус повернувся, але ми не чули ані наказу, ані голосу архангела, ані Божої сурми, і не бачили, як воскресають мертві святі. То як же можна довести, що Господь повернувся?

Наступна стаття: 1. Ви свідчите, що Господь Ісус повернувся, і що Він став плоттю, щоб виконати Свою роботу. Як це можливо? У Біблії сказано: «Галілейські мужі, чого стоїте й задивляєтесь на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов Він на небо!» (Дії Апостолів 1:11). Після того, як Господь Ісус завершив роботу розп’яття, Він воскрес із мертвих і явився Своїм учням. Він став славним духовним тілом і вознісся на небо. Коли Господь повернеться, Він також повинен явитися нам як духовне тіло, що воскресло з мертвих. Чому ви кажете, що Бог мусить стати плоттю, явитися і працювати як Син Людський в останні дні?

Якщо Бог допоміг вам у вашому житті, натисніть кнопку, щоб приєднатися до нашої групи. Давайте вивчати слова Бога, щоб наблизитися до Нього.

Налаштування

  • Тексти
  • Теми

Колір фону

Теми

Шрифт

Розмір шрифту

Міжрядковий інтервал

Міжрядковий інтервал

Ширина сторінки

Зміст

Пошук

  • Пошук у цьому тексті
  • Пошук у цій книзі

Зв’язок із нами в Messenger