Люди, характер яких змінився, – це ті, хто ввійшов у дійсність Божих слів

Перший крок на шляху Святого Духа в людині полягає, перед усім іншим, у тому, щоб відвернути серце людини від людей, подій та об’єктів і привернути його до Божих слів, спонукаючи серце людини повірити в те, що Божі слова не викликають жодних сумнівів і є абсолютно істинними. Якщо ти віриш у Бога, то мусиш вірити в Його слова; якщо ж після багатьох років віри в Бога ти продовжуєш перебувати в невіданні щодо шляху, яким іде Святий Дух, то чи дійсно ти віруюча людина? Для здобуття нормального людського життя – нормального людського життя, в якому є нормальні стосунки з Богом – ти мусиш спершу повірити в Його слова. Якщо ти не досягнув першого кроку роботи Святого Духа в людях, то в тебе немає основи. Якщо тобі недосяжний навіть найменший з принципів, то як ти пройдеш той шлях, що попереду? Ступити на правильний шлях, яким Бог удосконалює людину, означає стати на правильний шлях нинішньої роботи Святого Духа; це означає ступити на шлях, яким іде Святий Дух. Прямо зараз той шлях, яким йде Святий Дух, – це нинішні слова Бога. Таким чином, якщо люди мають ступити на шлях Святого Духа, вони мусять коритися нинішнім словам втіленого Бога та їсти й пити їх. Робота, яку Він чинить, – це робота слів; усе починається з Його слів і все будується на Його словах, на Його нинішніх словах. І для впевненості у втіленому Богові, і для пізнання втіленого Бога – для всього необхідно докладати більше зусиль до Його слів. Якщо ж ні, то люди нічого не зможуть досягти і залишаться ні з чим. Лише будуючи на фундаменті поїдання та пиття Божих слів, і завдяки цьому приходячи до пізнання Його та догоджання Йому, люди можуть поступово вибудувати нормальні стосунки з Богом. Для людини немає кращої співпраці з Богом, ніж поїдання та пиття Його слів та втілення їх у життя. Завдяки такій практиці вони найбільше здатні бути непохитними у своєму свідченні Божого народу. Коли люди розуміють сутність нинішніх Божих слів та є здатними коритися їй, тоді вони живуть на шляху, де їх направляє Святий Дух, і тоді вони ступили на правильний шлях Божого вдосконалення людини. Раніше люди могли здобути Божу роботу, просто шукаючи Божої благодаті або шукаючи миру й радості, але зараз усе не так. Без слів втіленого Бога, без реальності Його слів люди не можуть здобути Божого схвалення, і всі вони будуть вигнані Богом. Для досягнення нормального духовного життя люди мають спершу їсти та пити Божі слова і втілювати їх у життя, а потім на цій основі встановлювати нормальні стосунки з Богом. Як співпрацюєш ти? Яким чином ти залишаєшся непохитним у свідченні Божого народу? Як ти вибудовуєш нормальні стосунки з Богом?

Як побачити, чи маєш ти нормальні стосунки з Богом у своєму щоденному житті:

1. Чи віриш ти Божому власному свідченню?

2. Чи віриш ти у своєму серці, що Божі слова істинні та непомильні?

3. Чи є ти людиною, яка втілює Його слова у життя?

4. Чи вірний ти Його дорученню? Що ти робиш для того, щоб бути вірним Його дорученню?

5. Чи спрямовано все, що ти робиш, на те, щоб догодити Богові та бути вірним Йому?

За допомогою наведених вище пунктів ти можеш оцінити, чи маєш ти нормальні стосунки з Богом на теперішньому етапі.

Якщо ти спроможний прийняти Боже доручення, прийняти Його обітницю та піти шляхом Святого Духа, то ти йдеш за Божою волею. Чи маєш ти чітке внутрішнє розуміння шляху Святого Духа? Прямо зараз чи дієш ти згідно зі шляхом Святого Духа? Чи наближається твоє серце до Бога? Чи бажаєш ти ступати в ногу з найновішим світлом Святого Духа? Чи хочеш ти, щоб Бог тебе здобув? Чи бажаєш ти стати проявом Божої слави на землі? Чи маєш ти рішучість для досягнення всього, чого Бог вимагає від тебе? Якщо тоді, коли промовляються Божі слова, у тебе всередині є рішучість співпрацювати, рішучість догоджати Богові – якщо це твій менталітет, – то це означає, що Божі слова вродили плід у твоєму серці. Якщо такої рішучості тобі бракує, якщо у тебе немає цілей, які ти переслідуєш, то це значить, що твоє серце не було зворушене Богом.

Щойно люди офіційно вступають у навчання царства, ті вимоги, які Бог висуває до них, підіймаються на вищий рівень. У чому можна побачити ці більш високі вимоги? Раніше, як було сказано, у людей не було життя. Сьогодні вони шукають життя, вони прагнуть стати Божим народом, бути здобутими Богом, бути удосконаленими Богом. Хіба ж це не вищий рівень? По правді, вимоги, які Бог висуває до людей, простіші, ніж були раніше. Від людей не вимагається бути служителями або помирати, усе, що від них вимагається, – це стати Божим народом. Хіба це не простіше? Усе, що тобі треба зробити, – це принести своє серце Богові та підкоритися Його керівництву, і все здійсниться. Чому тобі здається, що це так важко? Входження у життя, про яке йде мова, сьогодні зрозуміліше, ніж раніше. У минулому люди були спантеличені та не знали, у чому полягала реальність істини. Насправді всі, хто реагує, чуючи слова Бога, хто просвітлений і освітлений Святим Духом, хто перед Богом приймає Його досконалість і змінюється у своєму характері, – усі такі люди мають життя. Бог жадає живих істот, а не мертвих речей; якщо ти мертвий, то в тебе нема життя, і Бог до тебе не говоритиме, і тим більше не підійме тебе як людину зі Свого народу. Оскільки ж ви були піднесені Богом і отримали від Нього таке велике благословення, це свідчить, що ви є людьми з життям, а люди з життям походять від Бога.

У прагненні змінити характер свого життя шлях практики є простим. Якщо у своєму практичному досвіді тобі вдається йти за нинішніми словами Святого Духа та переживати Божу роботу, тоді твій характер здатний до зміни. Якщо ти йдеш за усім, що б не казав Святий Дух, та шукаєш усього, що б не казав Святий Дух, то ти є людиною, яка слухається Його, і в твоєму характері станеться переміна. Характер людей змінюється разом з нинішніми словами Святого Духа; якщо ти завжди чіпляєшся за свої старі переживання та правила минулого, то твій характер змінитися не може. Якщо сьогоднішні слова Святого Духа просять, щоб усі люди ввійшли у життя нормальної людини, а ти й далі зациклюєшся на зовнішньому, реальність збиває тебе з пантелику й ти не сприймаєш її серйозно, то ти людина, якій не вдалося йти в ногу з роботою Святого Духа, людина, яка не ввійшла на шлях керівництва Святого Духа. Те, чи може змінитися твій характер, залежить від того, чи йдеш ти в ногу з нинішніми словами Святого Духа, і від того, чи маєш ти істинне знання. Це не так, як ви розуміли раніше. Зміна у твоєму характері, як ти її розумів раніше, полягала в тому, що ти, бувши швидким на засудження, завдяки Божій дисципліні припинив говорити бездумно; проте це тільки один аспект зміни. Прямо зараз найважливішим моментом є йти за керівництвом Святого Духа – йти за всім, що б не сказав Бог, і слухатися всього, що б Він не сказав. Люди не можуть змінити свій власний характер, вони мусять пройти суд і покарання, страждання та очищення, заподіяні Божими словами, або перенести розбір, дисциплінування та обтинання Його словами. Лише тоді їм вдасться досягти слухняності та вірності Богові й не бути більше недбалими до Нього. Саме під очищенням Божими словами змінюється характер людей. Лише завдяки викриттю, суду, дисциплінуванню та розбору з ними дією Його слів вони більше не наважуватимуться чинити необачно, а натомість стануть урівноваженими та зібраними. Найважливіший момент полягає у тому, щоб вони були здатні підкоритися нинішнім Божим словам і Його роботі, навіть якщо вона не узгоджується з людськими уявленнями, щоб були здатні відкинути ці уявлення та охоче підкоритися. У минулому розмови про зміни у характері пов’язувалися переважно зі здатністю зректися себе, з допусканням того, щоб плоть страждала, з дисциплінуванням свого тіла та з позбавленням від тілесних уподобань – усе це є одним із видів зміни у характері. Сьогодні кожен знає, що справжній прояв зміни у характері – це послух нинішнім словам Бога та істинне знання Його нової роботи. Таким чином, попереднє розуміння Бога людьми, яке було забарвлене їхніми власними уявленнями, можна викреслити, а вони можуть досягти справжнього пізнання Бога та послуху Йому – лише це є справжнім проявом зміни в характері.

Прагнення людей увійти в життя ґрунтується на Божих словах. Раніше говорилося, що все досягається завдяки Його словам, але цього факту ніхто не бачив. Якщо ти ввійдеш до переживання нинішнього кроку, тобі все стане ясно, і ти будуватимеш надійну основу для майбутніх випробувань. Що б Бог не казав, зосередься лише на входженні в Його слова. Коли Бог каже, що Він почне карати людей, приймай Його кару. Коли Бог просить людей помирати, прийми це випробування. Якщо ти завжди живеш у межах Його найновіших висловлювань, то Божі слова тебе врешті-решт удосконалять. Що більше ти входитимеш у Божі слова, то швидше ти будеш удосконалений. Чому у спілкуваннях раз за разом Я прошу вас пізнати Божі слова та ввійти у них? Лише тоді, коли ти прагнеш Божих слів та переживаєш їх, коли ти входиш у реальність Його слів, Святий Дух має можливість працювати в тобі. Тому ви всі є учасниками кожного методу, за допомогою якого Бог працює, і яким би не був ступінь ваших страждань, урешті-решт ви отримаєте «сувенір». Щоб досягти своєї остаточної досконалості, ви мусите ввійти в усі Божі слова. Удосконалення людей Святим Духом не є одностороннім; Він вимагає співпраці людей, Йому потрібно, щоб кожен свідомо співпрацював із Ним. Що б Бог не казав, зосередьтесь лише на входженні в Його слова – це принесе вашому життю більшу користь. Усе робиться заради того, щоб досягти перемін у вашому характері. Коли ти ввійдеш у Божі слова, твоє серце буде зворушене Ним, і ти станеш здатний пізнати все, чого Бог бажає досягти під час цього кроку Своєї роботи, і у тебе буде рішучість цього досягти. Під час кари були ті, хто вірив, що це був метод роботи, але не вірив у Божі слова. У результаті вони не зазнали очищення і вийшли з часу кари, нічого не здобувши й не зрозумівши. Були й деякі такі, хто істинно ввійшов у ці слова без тіні сумніву, хто сказав, що Божі слова є непомильною істиною і що людство має бути покаране. Так вони боролися протягом певного часу, не тримаючись за своє майбутнє і свою долю, і коли вийшли, їхній характер зазнав певних змін, а вони здобули глибше розуміння Бога. Усі ті, хто вийшов з кари, відчули красу Бога та зрозуміли, що цей крок роботи втілював велику Божу любов, яка сходить у них, що це було завоюванням та спасінням Божою любов’ю. Вони також казали, що Божі думки завжди добрі, і що все, що Бог чинить у людині, випливає з любові, а не з ненависті. Ті, хто не вірив у Божі слова, хто не дивився на Його слова, не зазнали очищення під час кари, і, як наслідок, Святий Дух не був з ними, і вони не здобули нічого. У тих, хто вступив у час кари – хоч вони й зазнали очищення, – всередині приховано діяв Святий Дух, і в результаті характер їхнього життя був змінений. Деякі усім своїм зовнішнім виглядом справляли враження дуже позитивних людей, цілоденно сповнених доброго настрою, але вони не ввійшли у стан очищення Божими словами, а тому не змінилися зовсім, що було наслідком невіри у Божі слова. Якщо ти не віриш у Божі слова, то Святий Дух у тобі не працюватиме. Бог являється всім тим, хто вірить у Його слова, і ті, хто вірить у Його слова та приймає їх, зможуть здобути Його любов!

Щоб увійти в реальність Божих слів, ти маєш знайти шлях практики та пізнати, як втілювати Божі слова у життя. Лише таким чином станеться переміна у характері твого життя, лише на цьому шляху ти можеш бути удосконалений Богом, і лише ті люди, яких Бог удосконалив у цей спосіб, можуть бути відповідними до Його волі. Щоб отримати нове світло, ти мусиш жити в межах Його слів. Толку від того, що тебе Святий Дух зворушив один раз, не буде ніякого – ти мусиш заглиблюватися. У тих, хто був зворушений лише раз, пробуджується внутрішнє завзяття, вони бажають шукати, але довго це тривати не може; вони мусять постійно бути зворушені Святим Духом. Багато разів у минулому Я згадував про Свою надію на те, що Дух Божий зможе зворушувати дух людей, щоб вони могли пориватися до змін у характері свого життя, і, прагнучи бути зворушеними Богом, могли розуміти свої власні недоліки, а у процесі переживання Його слів на власному досвіді могли відкидати нечистоти в собі (самовдоволення, зарозумілість, уявлення тощо). Не варто думати, що тобі достатньо лише проявляти ініціативу в отриманні нового світла, – ти мусиш також відкидати все негативне. З одного боку, вам потрібно увійти з позитивного аспекту, а з іншого боку, вам треба позбутися всього нечистого з негативного аспекту. Ти мусиш постійно себе досліджувати, щоб побачити, які нечистоти ще досі в тобі існують. Релігійні уявлення людства, його наміри, самовдоволення та зарозумілість – це все нечисте. Зазирни в себе, усе зістав і порівняй з усіма Божими словами одкровення, щоб побачити, які в тебе є релігійні уявлення. Лише по-справжньому їх розпізнавши, ти зможеш їх відкинути. Дехто каже: «Зараз достатньо йти за світлом теперішньої роботи Святого Духа. Не потрібно завдавати собі клопоту ще з чимось». Але потім, коли постануть твої релігійні уявлення, як ти їх будеш позбуватися? Ти думаєш, що слідувати Божим словам сьогодні – це легка справа? Якщо ти людина релігії, то твої релігійні уявлення та традиційні богословські теорії можуть спричинити порушення у твоєму серці, і коли вони постають, це заважає тобі приймати нове. Це все реальні проблеми. Якщо ти прагнеш лише нинішніх слів Святого Духа, то ти не можеш виконати Божу волю. У той самий час, поки ти прагнеш теперішнього світла Святого Духа, ти маєш розпізнавати, які носиш у собі уявлення та наміри, яке маєш людське самовдоволення, і в чому твоя поведінка є непокірною Богові. Розпізнавши ж, ти мусиш усе це відкинути. Змусити тебе відмовитися від своїх попередніх дій та моделей поведінки, – це все заради того, щоб дозволити тобі слідувати словам, які Святий Дух промовляє сьогодні. Переміна у характері, з одного боку, досягається завдяки Божим словам, а з іншого – потребує співпраці з боку людства. Є Божа робота і є практика людини, і ні без того, ні без того не обійтися.

Як ти можеш виконувати Божу волю на своєму майбутньому шляху служіння? Один з найважливіших моментів полягає в тому, щоб прагнути ввійти у життя, прагнути до зміни у характері та прагнути до глибшого входження в істину – це шлях до досягнення того, щоб Бог удосконалював та здобував людину. Усі ви є одержувачами Божого доручення, але доручення якого? Це стосується наступного етапу роботи; наступний етап роботи буде більшою роботою, що втілюватиметься у життя по всьому всесвіту, а тому сьогодні вам слід прагнути змін у характері свого життя, щоб у майбутньому ви могли дійсно стати доказом того, що Бог здобуває славу через Свою роботу, роблячи вас взірцем Його майбутньої роботи. Сьогоднішнє прагнення є виключно заради того, щоб закласти основу для майбутньої роботи, щоб Бог міг вас використовувати і щоб ви могли свідчити про Нього. Якщо ти зробиш це метою свого прагнення, то зможеш здобути присутність Святого Духа. Чим вищу мету своїх прагнень ти встановиш, тим більше зможеш бути удосконаленим. Чим більше ти пориваєшся до істини, тим більше працює Святий Дух. Чим більше енергії ти вкладаєш у своє прагнення, тим більше ти здобудеш. Святий Дух удосконалює людей відповідно до їхнього внутрішнього стану. Дехто каже, що вони не бажають, щоби Бог використовував або вдосконалював їх, що їм просто хочеться, щоб їхня плоть залишалася в безпеці та не зазнавала жодних нещасть. Деякі не бажають входити в царство, але готові зійти у криницю безодню. У такому разі Бог також виконає твоє бажання. Чого б ти не прагнув, Бог це здійснить. То ж до чого ти прагнеш нині? До того, щоб бути вдосконаленим? Чи спрямовані твої теперішні дії та твоя поведінка на те, щоб ти був удосконалений Богом і здобутий Ним? Ти маєш так себе постійно оцінювати у своєму щоденному житті. Якщо ти докладеш усе своє серце до досягнення єдиної мети, Бог тебе обов’язково удосконалюватиме. Таким є шлях Святого Духа. Шлях, на якому Святий Дух скеровує людей, досягається завдяки їхньому прагненню. Що більшою є твоя спрага до того, щоб Бог тебе удосконалював і здобував, то більше Святий Дух працюватиме в тобі. Чим більше ти виявляєшся неспроможним до шукання, чим негативнішим та регресивнішим ти є, тим більше ти позбавляєш Святого Духа можливостей працювати; із плином часу Святий Дух тебе залишить. Чи хочеш ти, щоб Бог тебе вдосконалював? Чи хочеш ти, щоб Бог тебе здобув? Чи хочеш ти, щоб Бог тебе використовував? Ви маєте прагнути все робити задля того, щоб Бог вас удосконалював, здобував та використовував, щоб увесь світ та все навколо змогли побачити Божі дії, проявлені у вас. Ви є володарем поміж усім і серед усього сущого, ви дозволите Богові насолодитися свідченням і славою через вас – це доказ того, що ви найблагословенніші з усіх поколінь!

Попередня стаття: Пізнайте найновішу роботу Бога та слідуйте Його стопами

Наступна стаття: Про заспокоєння свого серця перед Богом

Якщо Бог допоміг вам у вашому житті, натисніть кнопку, щоб приєднатися до нашої групи. Давайте вивчати слова Бога, щоб наблизитися до Нього.

Налаштування

  • Тексти
  • Теми

Колір фону

Теми

Шрифт

Розмір шрифту

Міжрядковий інтервал

Міжрядковий інтервал

Ширина сторінки

Зміст

Пошук

  • Пошук у цьому тексті
  • Пошук у цій книзі

Зв’язок із нами в Messenger