Обіцянки вдосконаленим

Що то за шлях, через який Бог удосконалює людину? Які аспекти він охоплює? Чи хочеш ти, щоб Бог тебе вдосконалив? Чи хочеш ти прийняти Його суд і кару? Що ти знаєш про ці запитання? Якщо в тебе немає знань, про які можна було б говорити, то це доказ того, що ти досі не знаєш Божої роботи та Святий Дух тебе нітрохи не просвітив. Неможливо удосконалити таких людей. Їм дається лише невелика благодать на короткий час насолоди, і він триватиме недовго. Люди, які тільки споживають Божу благодать, не можуть бути вдосконалені Богом. Хтось задоволений, коли має тілесний спокій і втіхи, легке життя без бід і негараздів, а вся його сім’я живе в злагоді, без сварок і гризоти – і він може навіть вірити, що то і є Боже благословення. А насправді то лише Божа благодать. Ви не повинні вдовольнятися простим споживанням Божої благодаті: таке мислення дуже вульгарне. Навіть якщо ти щодня читаєш Божі слова, і молишся щодня, і твій дух відчуває особливий мир і велику втіху, але зрештою ти нічого не пізнав і нічого не можеш сказати про те, що знаєш про Бога та Його роботу, і скільки б Божого слова ти не пив і не їв, якщо від того ти відчуваєш лише душевний мир і втіху, і якщо слово Боже тобі незрівнянно солодке, так, ніби ти не можеш ним достатньо насолодитися, але нітрохи не відчув і не пізнав на ділі, що значать Божі слова, і ти повністю позбавлений реальності Його слів, то що ти можеш здобути від такої віри в Бога? Якщо ти не живеш суттю слів Божих, то твоє споживання та пиття цих слів і твої молитви – це лише релігійна віра. Таких людей Бог не може вдосконалити та здобути. Люди, здобуті Богом, – то люди, що шукають істину. Адже Бог здобуває не плоть людську та не майно, що належить людині, але ту її частину, що належить Богу. Тож коли Бог удосконалює людину, Він не її плоть удосконалює, а її серце, і через те здобуває її серце; інакше кажучи, коли Бог удосконалює людину, по суті, Він удосконалює її серце, щоб воно могло навернутися до Бога та полюбити Його.

Людська плоть є тіло та кров. Богові марно здобувати тіло людське, адже воно неминуче руйнується та не може отримати ні Його спадщини, ні Його благословення. Якби плоть людська була здобута, і лише плоть була в цьому потоці, то хоча сама людина була б номінально в потоці, але серце її належало б сатані. При цьому люди не лише не могли б стати проявом Бога, а й стали б Йому тягарем, і те, що Бог обрав людей, утратило б усякий сенс. Усі, кого Бог має намір удосконалити, отримають Його благословення та Його спадщину. Тобто, вони беруть те, Ким є Бог і чим володіє, щоб це стало тим, що вони мають усередині, і в них викарбовуються всі слова Божі; і Ким би не був Бог, ви можете це все прийняти таким, як воно є, і так жити істиною. Ось такою є людина, що була вдосконалена та здобута Богом. Лише така людина має право отримувати благословення, які дає Бог:

1. Здобути всю Божу любов.

2. В усьому чинити за волею Божою.

3. Жити в Божому світлі та здобути Божий провід і просвітлення.

4. Втілювати в життя на землі подобу, яку любить Бог; любити Бога так само щиро, як любив Петро, розп’ятий за Бога та гідний померти у відплату за Божу любов; мати таку саму славу, як має Петро.

5. Мати любов, повагу та захоплення від усіх на землі.

6. Скинути всі аспекти пут смерті та аду, не дати сатані жодної можливості чинити свою роботу, бути одержимим Богом, жити в чистому, жвавому дусі та не стомлюватися.

7. Завжди жити в невимовному захваті та піднесенні, наче побачивши настання дня Божої слави.

8. Здобувати славу разом із Богом і мати обличчя, подібне до милих Богові святих.

9. Стати тим, що любить Бог на землі, себто улюбленим сином Божим.

10. Змінити форму та вознестися з Богом до третього неба й подолати межі плоті.

Бог удосконалює та здобуває лише тих людей, які можуть успадкувати благословення Божі. Чи здобув ти щось наразі? Наскільки Бог тебе вдосконалив? Бог не вдосконалює людей навмання; Його вдосконалення людей має умови та чіткі, видимі результати. Людина думає, що достатньо мати віру в Бога – і Він її вдосконалить і здобуде, і дасть їй на землі Свої благословення та спадщину. Але то не так. Подібні речі безмірно складні – і це якщо не згадувати про зміну людської форми. Наразі вам потрібно поперед усього шукати Божого вдосконалення в усьому й через усіх людей, через усі справи та речі, що трапляються у вашому житті, щоб у вас закарбувалося більше того, Ким є Бог. Спершу ви повинні отримати спадщину Божу на землі; тільки після того ви здобудете право успадкувати нові та більші благословення Божі. Саме цих речей ви повинні прагнути, і саме їх маєте осягнути перш за все. Що більше ви прагнете, щоб Бог вас у всьому вдосконалив, то краще зможете бачити в усьому Божу руку та завдяки цьому активно прагнутимете ввійти в буття Божого слова та ввійти в реальність Його слова через різні точки зору й у різних питаннях. Не можна вдовольнятися таким пасивним станом, як-от просто не грішити чи не мати уявлень, життєвих принципів і людської волі. Бог удосконалює людину багатьма способами; усі справи криють у собі можливість для вдосконалення, і Він може тебе вдосконалити не тільки в позитивному плані, а й у негативному, щоб зробити те, що ти отримуєш, більш рясним. Кожен день відкриває можливості для вдосконалення та нагоди для того, щоб Бог тебе здобув. Переживаючи їх деякий час, ти вельми змінишся та природним чином осягнеш багато речей, які раніше не розумів. І настанови інших людей тобі не знадобляться; Бог просвітить тебе без твого відома, щоб ти в усьому просвітився та ввійшов у подробиці всього, що ти переживаєш. Бог напевне тебе скерує, щоб ти не відхилився вліво чи вправо, і так ти ступиш на шлях до Божого вдосконалення.

Процес удосконалення Богом не можна обмежувати вдосконаленням через споживання та пиття Божого слова. Таке переживання було б занадто однобічним, включало б у себе занадто мало й обмежувало б людей дуже маленьким діапазоном. У такому разі людям бракувало б значної частини духовної поживи, яку вони потребують. Якщо ви хочете, щоб Бог вас удосконалив, то мусите навчитися переживати просвітлення у всіх справах і здобувати його через усе, що з вами відбувається. Чи хороше з тобою трапляється, чи погане – усе повинно приносити тобі користь і не налаштовувати тебе негативно. І що б то не було, ти маєш уміти дивитися на речі з Божого боку, а не вивчати й оцінювати їх із точки зору людини (це було б відхиленням у твоєму досвіді). Якщо ти так це переживатимеш, то твоє серце наповниться тягарями твого життя; ти постійно житимеш у світлі Божого лику і не будеш легко відхилятися у своїй практиці. Такі люди мають попереду світле майбутнє. Існує безліч можливостей для Божого вдосконалення. Усе залежить від того, чи щиро ви любите Бога та чи маєте рішучість, щоб бути вдосконаленими та здобутими Ним, отримати Його благословення та спадщину. Самої рішучості недостатньо; ви повинні мати багато знань, інакше завжди будете відхилятися у своїй практиці. Бог бажає вдосконалити всіх і кожного з вас. Але наразі більшість людей хоч і вельми давно прийняла Божу роботу, та обмежується тим, що лише насолоджується Божою благодаттю та хоче дозволити Богу дати їм трохи плотських радощів, але не хоче отримати більших, вищих одкровень. Це показує, що серце людини й досі завжди назовні. Хоча у людській праці, службі та серці любові до Бога поменшало домішок, що стосується внутрішньої суті та закоснілого мислення людини, вона досі постійно шукає плотського миру та задоволень, і їй байдуже до того, які умови та цілі Божого вдосконалення людини. Тому більшість людей досі живе вульгарним, зіпсованим життям. Їхнє життя ні дрібки не змінилося; віра в Бога для них просто не має ваги, наче вони вірять лише заради інших, формально виконуючи якісь дії й обходячись будь-яким способом, дрейфуючи в безцільному існуванні. Мало хто здатен прагнути ввійти в слово Боже в усьому, аби здобути більше дорожчих речей, стати сьогодні багатшими людьми в Божому домі й отримати більше Божих благословень. Якщо ти прагнеш, щоб Бог тебе вдосконалив у всьому, і здатен отримати все, що Він обіцяв на землі, і якщо ти в усьому шукаєш Божого просвітлення та не марнуєш літа бездіяльно, саме цей шлях є ідеальним для активного входження. Лише так ти станеш гідним і отримаєш право на те, щоб Бог тебе вдосконалив. Чи справді ти прагнеш того, щоб Бог тебе вдосконалив? Чи справді ти в усьому ревний? Чи маєш ти той самий дух любові до Бога, який мав Петро? Чи маєш ти бажання любити Бога так, як любив Ісус? Ти віриш в Ісуса вже багато років; чи бачив ти, як Ісус любив Бога? Чи справді ти віриш саме в Ісуса? Ти віриш у практичного Бога сьогодення; чи бачив ти, як практичний Бог у плоті любить Бога на небесах? Ти маєш віру в Господа Ісуса Христа; це тому, що розп’яття Ісуса заради спокути людства та чудеса, які Він творив, є загальновизнаними фактами. Та віра людська приходить не від знання й справжнього осягнення Ісуса Христа. Ти віриш лише в ім’я Ісуса, та не віриш у Його Дух, тому що не зважаєш на те, як Ісус любив Бога. Твоя віра в Бога занадто наївна. Хоч ти й віриш в Ісуса вже багато років, та не знаєш, як любити Бога. Хіба це не робить тебе найбільшим у світі дурнем? Це доказ того, що роками ти споживав їжу Господа Ісуса Христа намарно. Я не тільки не маю любові до таких людей, а й вірю, що Господь Ісус Христос, якому ти поклоняєшся, не мав би до таких людей любові. Як можна вдосконалити таких людей? Чи ти не червонієш від сорому? Чи тобі не соромно? Чи досі маєш нахабство постати перед Господом своїм Ісусом Христом? Чи розумієте ви всі смисл того, що Я кажу?

Попередня стаття: Нормальне духовне життя скеровує людей на правильний шлях

Наступна стаття: Нечестивці неодмінно будуть покарані

Якщо Бог допоміг вам у вашому житті, натисніть кнопку, щоб приєднатися до нашої групи. Давайте вивчати слова Бога, щоб наблизитися до Нього.

Налаштування

  • Тексти
  • Теми

Колір фону

Теми

Шрифт

Розмір шрифту

Міжрядковий інтервал

Міжрядковий інтервал

Ширина сторінки

Зміст

Пошук

  • Пошук у цьому тексті
  • Пошук у цій книзі

Зв’язок із нами в Messenger