Про етапи Божої роботи

Зі сторони видається, що етапи нинішньої Божої роботи вже закінчилися, що людина вже зазнала суду, кари, нищення та очищення від Божих слів, і пройшла такі етапи, як випробування прислужників, очищення під час кари, випробування смертю, випробовування контрастами, а також час любові до Бога. Але навіть попри перенесені великі труднощі під час кожного етапу, люди залишаються в невіданні щодо Божої волі. Візьмімо, наприклад, випробування прислужників: їм досі неясно, що вони здобули, що вони пізнали та якого ефекту Бог хотів досягти. Якщо дивитися на швидкість Божої роботи, людина видається абсолютно нездатною встигати за нинішнім темпом. Можна побачити, що Бог спочатку виявляє людині ці етапи Своєї роботи, і що замість того, щоб обов’язково досягати такого рівня, який людина змогла б уявити на будь-якому з цих етапів, Він проливає світло на проблему. Богові потрібно виконати всі описані вище етапи, щоб удосконалити людину так, аби вона могла бути по-справжньому здобута ним. Мета, з якою виконується ця робота, полягає в тому, щоб показати, які етапи Бог повинен виконати, щоб удосконалити групу людей. Тому, якщо дивитися зі сторони, етапи Божої роботи були завершені, але, по суті, Він лише почав офіційно вдосконалювати людство. Люди повинні чітко усвідомлювати ось що: завершеними були саме етапи Його роботи, але сама робота ще не добігла кінця. Але люди у своїх уявленнях уважають, що всі етапи Божої роботи були виявлені людині, і що не може бути жодних сумнівів у тому, що Божа робота закінчилася. Такий погляд на речі є абсолютно хибним. Божа робота йде всупереч уявленням людини та завдає у відповідь удару по таких уявленнях у всіх відношеннях; етапи Божої роботи особливо розходяться з людськими уявленням. Усе це наочно показує Божу мудрість. Можна побачити, що погляди людини викликають порушення на кожному кроці, і Бог завдає у відповідь удару по всіх її уявленнях, що стає очевидним під час реального досвіду людини. Усі думають, що Бог виконує роботу зашвидко, і що озирнутися не встигнеш, як Божа робота добігає кінця ще до того, як вони здобудуть хоч якесь розуміння, і поки вони все ще перебувають у стані замішання. І так відбувається з кожним етапом Його роботи. Більшість людей вважає, що Бог грається з людьми, але це не є наміром Його роботи. Його метод роботи – це метод роздумування: спочатку це немов швидкий погляд на квіти навскач на коні, далі вглядання в деталі, а після цього повне уточнення цих деталей – і це стає для людей повною несподіванкою. Люди намагаються обманути Бога, думаючи, що якщо їм просто вдасться якось протриматися, доки вони не досягнуть певної точки, то Бог буде задоволений. Але, насправді, як міг би Бог бути задоволений людськими намаганнями якось протриматися? Щоб досягти оптимального ефекту, Бог працює, застаючи їх зненацька, вражаючи їх, поки вони не усвідомлюють; це дає їм краще пізнання Його мудрості, краще розуміння Його праведності, величності та непорушного характеру.

Сьогодні Бог офіційно почав удосконалення людини. Щоб стати удосконаленими, людям необхідно пройти через виявлення, суд та кару від Його слів, вони мають пережити випробовування та очищення Його словами (наприклад, випробовування прислужників), і вони повинні бути в змозі витримати випробовування смертю. Це означає, що ті, хто справді дотримується Божої волі серед суду, кари та Божих випробувань, можуть прославляти Бога з глибини свого серця, цілковито підкорятися Богові та зрікатися себе, таким чином люблячи Бога серцем щирим, неподільним і чистим; така людина є досконалою, і саме такою є робота, яку Бог має намір здійснювати та яку Він виконає. Люди не повинні поспішати з висновками про метод Божої роботи. Вони повинні лише прагнути ввійти в життя. Це основне. Не варто постійно ретельно досліджувати метод Божої роботи – це лише завадить вашим майбутнім перспективам. Наскільки ти збагнув той метод, за яким працює Бог? Наскільки ти був слухняним? Наскільки багато ти здобув із кожного методу Його роботи? Чи бажаєш ти, щоб Бог тебе вдосконалив? Чи ти хочеш стати досконалим? Це ті моменти, які тобі слід чітко розуміти та в які тобі слід увійти.

Попередня стаття: Якої точки зору повинні дотримуватися віруючі

Наступна стаття: Зіпсута людина не здатна представляти Бога

Якщо Бог допоміг вам у вашому житті, натисніть кнопку, щоб приєднатися до нашої групи. Давайте вивчати слова Бога, щоб наблизитися до Нього.

Налаштування

  • Тексти
  • Теми

Колір фону

Теми

Шрифт

Розмір шрифту

Міжрядковий інтервал

Міжрядковий інтервал

Ширина сторінки

Зміст

Пошук

  • Пошук у цьому тексті
  • Пошук у цій книзі

Зв’язок із нами в Messenger